wellmylife logo

hello@

wellmylife.hu

TOVÁBBI KÉPZÉSEINK

Beszédindítás – 1 napos képzés

Időpontja: 2023. 11. 25.
Helyszín: Online

Szülők és szakemberek számára egyaránt!
UJHELYI-ILLÉS ORSOLYA, BCBA

Az Alkalmazott Viselkedésindítás igazoltan hatékony eszközei a beszédindításra, a verbális kommunikáció fejlesztésére.

Szülők és szakemberek számára egyaránt!

Autizmussal vagy más okból kommunikációs nehézséggel élő gyermekek esetében mindig kiemelt fontossággal bír a verbális kommunikáció, a beszédértés és a beszéd produkció fejlesztése.

Az Alkalmazott Viselkedéselemzés (ABA) olyan lépésről lépésre kidolgozott módszertant kínál a beszédfejlődésükben akadályozott vagy megakadt gyermekek és környezetük számára, melynek hatékonyságát szakirodalmi adatok és esettanulmányok igazolják.

Az egész napos képzés során részletesen bemutatom a beszédindítás és a verbális kommunikáció támogatásának lehetőségeit, illetve ahhoz is igyekszem segítséget nyújtani, hogy a bemutatott eszközöket hogyan lehet személyre szabni, az adott gyermek egyéni képességeihez (erősségeihez és kihívásaihoz) igazítani.

A képzés a gyakorláshoz szükséges motiváció kiépítésével és a folyamathoz elengedhetetlen adatrögzítés módszertanával is foglalkozik.

Tematika:

Az ABA módszertani alapjai, alapvető szemlélete Az ABA tanítási típusai: intenzív tanítás, természetes tanítás, alkalomszerű tanítás.

A “hibamentes tanítás” (errorless learning) előnyei és eljárása Milyen készségeket kell a beszédindításhoz fejleszteni, tanítani? Tanítási eljárások: utánzás, hangutánzás, beszédértés, stb.

Skinner verbális viselkedés elmélete és annak hasznosítása a beszédindítás gyakorlatában: elsődleges nyelvi műveletek (operánsok) és tanítási eljárások.

Augmentatív kommunikációs lehetőségek: szerepük a beszédindításban és a megfelelő rendszer kiválasztásának kérdései Komplex terv összeállítása: igazoltan hatékony elemek, egyénre szabva.

Adatrögzítés jelentősége és módozatai Motivációs kihívások és megoldásai javaslatok Szakirodalom ismertetése.

A képzés időpontja:

2023 november 25 szombat (10-12 és 13-15 óráig, 5×45 perc)

A képzés ára:

25.000 HUF


    Shopping Basket